24.4 C
New York
Thursday, October 29, 2020
Home Destinasi Wisata Gunung Aniji

Gunung Aniji

Gunung Aniji :
Sateuacan tahun 1932 ( jaman pemberontakan )    aya hiji gunung tempat na para masyarakat ( desa linggamukti kiwari ) ngatur siasat kanggo gerakan grilia,pager betis sareng pager sisir di kawasan gunung pines atanapi mengger buntu . oge eta gunung dijanteunkeun hiji tempat kanggo panyumputan masyarakat dina waktos ngalawan kolonial oge pemberontak ( gorombolan katelahna )  . teu siang teu wengi eta gunung sok di anggo kegiatan atanapi aktifitas masyarakan kanggo bajoang .  tah di lamping gunung ( kaki gunung eta ) tinggal hiji tokoh wastana bah aniji kalih bojona ibu sari . anjeuna katelah jalmi nu elmu kanuragan tur kasomeahan sareng kabageran nana teu bireuk deui ti papada masyarakat pajuang . manteuna sok tangtos ngiring aub dina kagiatan pager betis/sisir sareng grilia oge elmu silatna janteun ajenan kanggo para pajuang . anjeuna oge jalmi nu sok merhatoskeun kana katuangan oge leueuteun kanggo para pajuang . teu kedah dipiwarang teukedah disuhungkeun . anjeuna nu sok langsung nyayogikeun  . sarupaning sampeu ,gedang ,lalawuhan oge cai nu sayogi di kebon anjeuna . teu hilap oge sakedik kedikeun anjeuna sok ngamalkeun seni bela diri pencak silatna ka para pajuang . sapeninggal anjeuna ti saatos tahun 1932 kanggo ngenang sareng pangajen ka abah aniji . nya eta gunung nu tadina namina menger buntu / gunung pines dinamian gunung aniji dugi ka kiwari . malah manteun bah aniji di makamkeun nana pas di kaki gunung aniji pisan . nu alhamdulillah dugi ka kiwari masih kajaga eta makam na . oge di gunung aniji seueur oge situs" peninggalan jaman kolonial sapertos makam" sareng goa" peninggalan jaman kolonial sareng gorombolan . malah mandar warga masyarakat desa linggamukti kiwari kantos mendakan mortir/granat di eta gunung . sareng salah sawios tokoh Masyarakat kp tabrik alm bapak oto . anjeuna kantos mendakan tina perjalanan nana bade angkat ka kebon tabuh 02:00 nu eta waktos teh dina emutan anjeuna sasangkian tos manjing ka waktos pajar da ku koneas na manjingna panon poe tos katinggal caang ku anjeuna . dina waktos eta anjeuna mendakan seueur pasukan nu ngganggo anggoan tentara jaman kapungkur sareng pirarayan nana katinggal sapertos urang deungeun ( walanda ) . nu nuju lari arangkat ka gunung aniji . di taros ku anjeuna ge teuaya anu ngawaler hiji oge bari rupi rarayna pias kacida . saur manteuna

Sumber :
– aki adang ( mantan pajuang jaman gorombolan )
– abah samon ( mantan gorombolan ) 
Nu Alhamdulillah dugi ka kiwari masih jumeneng 11 februari 2020

Most Popular

Garut Kuliner Malam

Jumat 14 Agustus 2020 Bupati Garut Bapak H. Rudy Gunawan, SH, MH, MP secara resmi membuka acara Garut kuliner malam yang nantinya...

Simulasi Acara “Garut Culinary Night”

Salam pesona garut Pada tanggal 13 agustus 2020 Kepala Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Kab. Garut H. Budi Gan Gan SH, M.Si dan Kepala...

Pelatihan Pemandu Wisata Sejarah dan Warisan Budaya

Salam Pesona Garut Pelatihan Pemandu Wisata Sejarah dan Warisan Budaya 2020 dengan lokasi Makan Syekh Jafar Sidiq dan Situ Candi Cangkuang yang di...

Proses Pembongkaran dan Pengangkutan Gerbong Kereta Api Mini di Situ Bagendit

Pada tanggal 13 agustus 2020 dilakukan proses pembongkaran dan pengangkutan gerbong kereta api mini di Situ Bagendit sebagai tahap awal dimulainya revitalisasi...

Recent Comments